Over Hans

Consultatie op volgende uren:

Ma: 9u-23u    Di: 9u-23u


0496/39.44.77

hansbaertpsy@gmail.com

 
 

Mijn ervaring en opleidingen:


Ik heb ervaring in het werken met een divers publiek (studenten, volwassenen, ouderen). Dat is wat ik het liefst doe: werken met een divers publiek met iedere zijn eigen leven, moeilijkheden en persoonlijk proces.


Welke problematieken verwijs ik liever door:

Mensen met psychotische problematiek en mensen met autisme kunnen volgens mij beter terecht bij gespecialiseerde therapeuten.


- Interpersoonlijke Therapie

  1. -Narratieve Zorg

  2. -8 weken mindfulness


Werkervaring:

  1. -2006-nu: Psycholoog bij groepspraktijk Hart en Ziel

  2. -2004- 2014: Psycholoog in Ouderenteam CGG Brussel

  3. -2009-2012: Studentenpsycholoog in Hogescholen Sint-Lukas en Sint-Lucas te Brussel


 

Ik ben Hans, psycholoog en gedragstherapeut. Dit betekent dat je bij mij je verhaal kan doen en dat we samen uitzoeken hoe je problemen in elkaar zitten. We gaan hier dan zo concreet mogelijk, meestal met een aantal werkpunten en opdrachten, iets aan veranderen.

Elke mens is anders en elk probleem ziet er anders uit per individu. We zullen de behandeling dus steeds moeten afstemmen op wat werkt bij jou.

In die behandeling sta ik open voor verschillende methoden. Een gedragstherapeutische visie is de basis, en door mijn diverse opleidingen en interesses, kan ik ook werken met technieken uit andere stromingen.


Ik denk en werk ook graag ‘out of the box’, dus je kan bij mij ook terecht voor laagdrempelige en alternatieve werkmethoden:

Laagdrempelige technieken:

Heb je bedenkingen bij de gewone therapie, waarbij je elke week een uur in de therapieruimte komt praten? Is dat niet echt iets voor jou, maar wil je wel geholpen worden door een betrouwbare psycholoog? Dan kunnen de volgende methoden misschien meer bij je passen. Ze zijn ‘anders’ in de manier van werken, maar de achtergrond die ik erbij gebruik is wel steeds de gedragstherapie.


  1. -Therapeutische Wandelingen in de Natuur


- Meditatief BoogschietenIk ben betrokken bij mijn cliënten en ik werk met enthousiasme, actief en vanuit het hart. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat ieder uiteindelijk zelf verantwoordelijk is voor het oplossen van zijn of haar problemen. Ik kan je als therapeut hierin helpen en begeleiden: we zoeken samen de inzichten en passende technieken en jij brengt de veranderingen in jouw leven. Ik zet me in om mee te zoeken naar wat het best werkt voor jou.