Therapeutische wandelingen

(met Hans)

 
 Werk je liever eens per maand een hele of halve dag aan je problemen ipv elke week één uur? Ga je liever in één dag door een proces, dan kunnen deze therapeutische of coachende wandelingen iets voor jou zijn.


Hoe gaat het in zijn werk?

Allereerst houden we een intakegesprek waarin we nagaan met welke vragen/thema’s jij de tocht wil aanvatten. Waar wil je een antwoord op? Waarmee zit je vast? Welke vragen blokkeren je? Wat is je doel?

Vervolgens kiezen we een (hele of halve) dag om een wandeltocht te maken in de natuur. Tijdens die wandeling is er veel tijd om met elkaar te spreken, maar ook momenten van zelfreflectie en even laten bezinken wat er allemaal al gezegd of gebeurd is. Op die manier kan je sneller tot resultaat komen: inspannende/intense gesprekken afgewisseld met rustmomenten. Zo kom je telkens een stap verder, en hopen we dat je op het eind van de dag hebt waar je voor gekomen was.

De tocht is zo veel mogelijk op maat: we kiezen een stuk natuur dat past bij je doel. De tocht zelf kan héél langzaam verlopen met veel pauzes, of het kan net een echte staptocht worden waarbij flink doorstappen is wat je nodig hebt. Dat bespreken we allemaal op het intakegesprek.

Natuurlijk zullen we op het eind van de wandeling ook een samenvatting maken en de vraag stellen ‘wat ga je hier nu mee doen in je leven’. Enkele concrete actiepunten opstellen zijn daarbij vaak een hulp.


Indien gewenst kunnen we dit herhalen, maar je kan ook een éénmalige tocht doen.

Ook kan een ‘opvolgingsgesprek’ gepland worden om te evalueren hoe je de inzichten van de tocht hebt kunnen integreren in je leven, en wat je verder nog nodig hebt.


Klinkt dit iets voor jou, contacteer me voor een intakegesprek.