Over Veerle

Consultatie op volgende uren:

     Dinsdag: 9u - 21u30 

 

0486/45.10.25

    

   veerle.offermans@veer-krachtig.be

www.veer-krachtig.be      

                                     

 
 


Met wat kan je bij mij terecht?

Zowel volwassenen als kinderen kunnen bij mij terecht met spanningen, stress, burn-out, onrust, energieleegloop, fysieke en emotionele uitputting, slaaptekort,…

Ik ondersteun je om meer veer-kracht, ontspanning en energie in je leven te ervaren.

Ook bij overweldigende emoties, tijdens de zwangerschap of bij chronische ziekte & aandoeningen zoals kanker, fybromyalgie, cvs,…kan ik je begeleiden om beter tot rust te leren komen.

Omdat stress, spanning, verdriet,… bij de ouders een grote impact kan hebben op de kinderen vind ik het belangrijk om ook de kinderen te ondersteunen naar meer veerkracht. Dus als je als ouder veel spanningen in het gezin voelt en niet goed weet hoe je je kind tot rust kan laten komen, help ik je in een sessie samen met je kind door jullie relaxatietechnieken aan te leren die jullie samen thuis kunnen doen. Ik kan je ook eenvoudige massagetechnieken aanleren die je bij je kind kan doen als rustmomentje en om de ouder-band te versterken bv. voor het slapengaan. Deze massagetechnieken worden op een knuffel voorgedaan en kunnen bovenop de kleding gebeuren, dus kinderen kunnen deze techniek ook op elk moment zelf bij de ouder doen; zowel een massage geven als krijgen is ontspannend; een win-win voor heel het gezin!


Hoe werk ik?

Ik luister eerst naar de reden waarom je bij mij op sessie komt en wat je verwachtingen en behoeften zijn. In het lichaams- en energetisch werk zal ik me afstemmen op jou en zo verschillende technieken inzetten om je tot rust te brengen en je technieken aanleren die je ook zelf kan toepassen in je dagelijkse leven. Ik zorg er dan voor dat je comfortabel kan zitten of liggen met een zacht deken, afhankelijk van wat er aan bod zal komen. (Voor alle duidelijkheid is dit alles met kleren aan.) Ik maak ook graag gebruik van rustgevende achtergrondmuziek.

ϖOntspannings - en ademhalingstechnieken: visualisaties, verdiepte ademhaling, bodyscan, meditatietechnieken,…

ϖRelaxatietherapie en energetische lichaamstherapie: Access Bars® en Access Energetische Facelift®: Door 32 punten op je hoofd en aangezicht zachtjes aan te raken worden de energiebanen rond je lichaam geactiveerd en brengen je tot rust. Er komt als het ware een reset in je energiehuishouding en je voelt je na de sessie veel lichter, meer ontspannen en opgeladen met nieuwe energie.

Als je liever geen fysiek contact hebt, maak ik vanop een afstand verbinding met je energiebanen en je energetische veld. Dat kan zelfs online gebeuren.

ϖFrequentie-en resonantie therapie: tijdens de sessie zet ik de Healy in om uw herstelproces mee te ondersteunen. Dat is een veelzijdig, klein apparaatje dat via niet voelbare trillingen en golven zowel op fysiek, geestelijk als mentaal vlak ondersteuning biedt.

Na de sessie kan de resonantietherapie nog verder van op afstand blijven toegepast worden gedurende 14 dagen.

ϖOok krijg je van mij tips mee die je thuis verder kan inoefenen en toepassen. 

Voor een sessies van 75’ betaal je 70 euro (incl.BTW en incl. ondersteuning met de Healy gedurende 2 weken)


Mijn Hoofd Opleidingen:    

ϖStressbeheersing, Relaxatietherapie en bio-magnetisme bij de Europese Academie voor  natuurlijke gezondheidszorg in Deurne

ϖLife Coach, Intuitief Coach en Stress-en burn-outcoach bij Coach Clinic Ekeren

ϖAcces Bars® & Energetische Facelift Praktioner®, Aura-en Chakra-healing en Oorkaarsentherapie bij De Levensboom in Olen

ϖJaaropleiding Zorgmassage bij CVO Lokeren

ϖHolitistische massage Zuid-Westcentrum Antwerpen

ϖKindermassage Gezondheidsschool Antwerpen

ϖTrainer Happy Kidsmassage bij Corina Elzenaar Nederland

ϖEffortless Coach i.o. (met hartcoherentietraining)

ϖVoedingspsychologie en ACT i.o. bij ACT Academie in Ranst

Ik heb ook een onderwijsdiploma en deed de voortgezette opleiding voor buitengewoon basisonderwijs bij KDG Antwerpen met bijkomende bijscholingen rond ASS en coachtechnieken.


Mijn Ervaring:

Ik heb 20j in het basis en secundair onderwijs gestaan waar ik kinderen en jongeren begeleidde met extra onderwijsbehoeften zoals ASS, leer- gedrags -en emotionele problemen, een visuele/auditieve/fysieke beperking... Bij de begeleidingen van de kinderen ondersteunde en coachte ik ook het team en de ouders om zo goed mogelijk aan deze onderwijsbehoeften te voldoen. In de loop van de jaren werd ik vaak geconfronteerd met spanningen, stress & emotionele belasting bij de kinderen, de leerkrachten, en de ouders. Ook ikzelf bouwde stress op, wat uiteindelijk resulteerde in een burn-out. In mijn herstelperiode heb ik vooral geleerd om eerst fysiek rust te nemen. Ik ben ook in gesprekstherapie gegaan en heb gezocht naar manieren om mijn stress te leren beheersen. Daarom heb ik gekozen om opleidingen te volgen waarin ik relaxatietechnieken en coachvaardigheden leerde om op mezelf toe te passen. Tijdens die opleidingen deed ik praktische ervaring op om andere mensen te ondersteunen en dat vond ik zo leuk om te doen waardoor ik zo mijn eigen praktijk Veer-krachtig opstartte.


Van harte welkom!


Veerle

Wat voor therapeute ben ik?

Ik ben een lichaams- relaxatie en energetische therapeute met een warme en rustige aanpak.

Ik heb een open, luisterende houding, waarin verbinding centraal staat; de verbinding tussen de cliënt en mezelf, maar ook de verbinding tussen je hart, ziel en je hoofd. Ik doe geen gesprekstherapie, maar heb wel een praktische aanpak die gericht is op het ontspannen van lichaam en geest.