Over Nathan

Consultatie op volgende uren:

    Woensdag: 9u - 18u


0471/86.00.97

nathan.lootens.psy@outlook.com


‘Durf Denken maar behoed je ervan te begrijpen.”                                                        

 
 


Met wat kan je bij mij terecht? Je kan als volwassene (vanaf 16j) bij mij terecht voor depressieve klachten, klachten rond zelfwaarde, burn-out, sociale angst, agorafobische klachten (pleinvrees), specifieke fobieën, rouwklachten na het verlies van een dierbare, en andere problemen.


Hoe werk ik?

Ik houdt zo goed mogelijk rekening met de specifieke noden en eigenschappen van een cliënt en diens omgeving. Met interesse zal ik zonder oordeel luisteren naar jou specifieke verhaal en ga ik samen met jou op zoek naar wat jou belemmert om je doelen te bereiken. Dit kunnen aspecten van de omgeving zijn, de eigen gedragingen of eigen gedachten en gevoelens.

We zullen inzetten op zaken die je gelukkig maken en we kijken kritisch naar de moeilijke aspecten in je leven. Hoe gaan we met deze moeilijkere aspecten om?

De therapie is daarbij heel praktisch en concreet. Ik zal je hulpmiddelen (technieken, oefeningen, tips) aanbieden die je kunnen helpen bij de dingen die wat moeilijker gaan en ik geef opdrachten mee om tussen twee sessies door aan te werken. Zo leer je vaardigheden om met jouw moeilijkheden om te springen. De vaardigheden die je aanleert zijn heel nuttige hulpmiddelen die je kan meenemen naar de rest van je leven. Therapie is een veranderingsproces en ik beoog je te gidsen doorheen dit hele proces.

We gaan dus niet onnodig lang stil te staan bij hoe alle moeilijkheden nu precies ontstaan zijn. We gaan bijvoorbeeld niet te uitvoerig praten over je jeugd, maar eerder op zoek naar oplossingen in plaats van te focussen op problemen.  

De therapie is een warme, veilige plek waar je gerust je verhaal kan doen. Als psycholoog ben ik oprecht betrokken en daarenboven is een psycholoog ook iemand die veel kennis en ervaring heeft opgedaan waardoor de therapie ook veel inzicht kan bieden in jouw problemen, maar ook in jouw sterktes.

Belangrijk is wel dat een psycholoog jou problemen niet zal verhelpen. JIJZELF bent de enige die jou echt kan helpen. Een psycholoog is eerder zoals een gids of een coach die kan motiveren en inzichten aanreikt, die suggesties kan maken en af en toe je zal confronteren waar nodig. Maar JIJ bent de enige die de nodige stappen vooruit kan zetten. Dit is heel belangrijk want in de therapie is het nodig dat je jezelf inzet om te investeren in jezelf. Ik zal je enkel begeleiden op deze weg, met oprechte betrokkenheid en met kennis van zaken.

Als het bovenstaande voor jou goed klinkt; je bent bereid je in te zetten, ziet het zitten om concreet met jezelf aan de slag te gaan, dan is deze therapie iets voor jou en kijk ik ernaar uit om met jou samen te werken.


Mijn Hoofd Opleidingen:    

Master in de Klinische Psychologie (Universiteit Gent 2019)


Mijn Ervaring:

Ik heb tijdens mijn studies ervaring opgedaan in een psychiatrische setting. In het APZ Sint-Lucia te Sint-Niklaas heb ik op verschillende afdelingen gestaan: zowel in een intensieve zorg afdeling als op een afdeling die gericht is op het re-integreren van zeer kwetsbare mensen in de maatschappij. In beide afdelingen ligt de klemtoon aanzienlijk anders en in beide afdelingen kwam ik in contact met personen met zeer diverse psychiatrische problematieken. Dit maakte mijn stage zeer boeiend en heeft mijn drijfveer als psycholoog verder opgedreven. Ook heb ik toen in een multidisciplinair team samengewerkt met collega’s die verschillende functies bekleedden. Zo heb ik vanuit verschillende invalshoeken naar problematieken leren kijken.


 

Wie ben ik?

Ik ben een psycholoog met een passie voor mijn vak en een passie voor mensen. Ik heb steeds graag geluisterd naar mensen, naar hun plezier, naar hun verdriet, hun interesses, hun kwetsbaarheden, … Ik ben er van overtuigd dat mensen van zichzelf een enorme kracht bezitten. Deze inherente kracht, deze veerkracht, stelt mensen in staat zichzelf te ontwikkelen tot een volwaardig persoon en de uitdagingen die het leven biedt het hoofd te bieden. Het leven kan zeer ingewikkeld zijn, en iedereen heeft zijn eigen strijd te voeren. Wanneer mensen om hulp vragen is dat in mijn ogen geen teken van zwakte. Integendeel, het is een uiting van diezelfde veerkracht. Hulp nodig hebben wil enkel zeggen dat men zich in een moeilijke situatie bevindt waar men de vaardigheden op dit moment nog niet voor bezit. Hulp vragen is voor mij een teken dat men eraan wil werken.