Over Fatima

Consultatie op volgende uren:

     Woensdag: 10u - 21u   

Telefonisch beschikbaar: alle dagen tussen 10u en 19u


0493/38.68.93      

fatima.hamdaoui@outlook.be          

                                    

 
 


Met wat kan je bij mij terecht?

Volwassenen (16j) kunnen bij mij terecht met depressie, angsten, stress, laag zelfbeeld, perfectionisme, burn-out, verdriet en levensvragen. Ik geef begeleiding in het Nederlands, Arabisch, Engels, en Spaans.


Hoe werk ik?

Therapie zie ik als een proces waarin we middels gespreksvoering en het toepassen van therapeutische technieken samen werken en samen streven naar de doelen die je graag wil bereiken. In mijn begeleiding ga ik voornamelijk aan de slag met technieken uit de cognitieve gedragstherapie. Dit is een actieve vorm van therapie waarbij we zowel gedurende de sessies als thuis actief aan de slag gaan met therapeutische opdrachten. Daarnaast laat ik mij eveneens graag inspireren door inzichten uit de systeeemtherapie en cliëntgerichte therapie, rekening houdend met de feedback en persoonlijke voorkeur van eenieder.
Verder ben ik een Vlaming met Marokkaanse roots en sta ik met de voeten in beide werelden wat ik als meerwaarde draag bij het bieden van cultuursensitieve psychologische begeleiding.


Mijn Hoofd Opleidingen:    

Master in de Klinische Psychologie (V.U.B. 2018)


Mijn Ervaring:

Tijdens mijn klinische stage heb ik de theorie voor het eerst naar de praktijk kunnen brengen. Als jonge psycholoog heb ik er toen voor gekozen om een uitdaging aan te gaan en mijn stage in Zuid-Amerika (Bolivia) te lopen, waar ik een zeer rijke ervaring heb opgedaan. Voor 8 maanden heb ik mij in de Latijns-Amerikaanse cultuur ondergedompeld en ben ik als stagiaire in twee organisaties aan de slag gegaan. Ten eerste bij Aldeas, een kinderdorp waar straatkinderen residentieel worden opgevangen. Het bedenken en organiseren van psychoeducatieve activiteiten, therapeutische groepssessies en individuele begeleiding vielen daar onder mijn verantwoordelijkheden. Ten tweede bij Qalauma, een rehabilitatiecentrum voor delinquente adolescente. Mijn belangrijkste taken waren daar het voeren van individuele gesprekken en het begeleiden van groepssessies rond gevoelige thema’s zoals: woedebeheersing, verslaving, verwaarlozing, emotieregulatie, seksuele agressie, ed. Verder heb ik in de bijzondere jeugdzorg met niet-begeleidde buitenlandse minderjarige gewerkt. Hier was ik werkzaam als begeleidster van voornamelijk Afghaanse jongeren die al enkele maanden in België leefden. Deze begeleiding gebeurde voornamelijk in groepsverband.


 

Wat voor therapeute ben ik?

Wanneer het leven ons voor uitdagingen brengt en we het gevoel hebben er niet alleen uit te geraken, kan een gesprek hierover verhelderend zijn. Als psycholoog richt ik mijn therapieruimte in tot een rustige en veilige omgeving waarin de uitdagingen en moeilijkheden waar jij voor staat besproken en behandeld kunnen worden. Met een open, warme en geïnteresseerde houdingen luister ik graag naar jouw verhaal, hieruit zullen we vertrekken voor het omschrijven van concrete doelen die we gedurende de sessies willen bereiken en met welke stappen we daar geraken.