Over Ellen

Consultatie op volgende uren:

    Maandag 10u - 20u

Zaterdagvoormiddag


0497/76.97.15

decloeellen@gmail.com

 
 


Met wat kan je bij mij terecht?

Als volwassene (vanaf 16j) kan je bij mij terecht met depressieve klachten, burn-out, zingevingsvragen, faalangst, sociale angst, perfectionisme, laag zelfbeeld en lichte tot gemiddelde trauma.

Ik heb me extra bijgeschoold en gespecialiseerd in burn-out, angsten, hoogsensitiviteit en laag zelfbeeld.Mijn Hoofd Opleidingen:    

Master in de Klinische Psychologie (K.U.L. 2018)


Mijn Ervaring:

Naast het individueel begeleiden van mensen binnen het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk werk ik als zelfstandige hier in de groepspraktijk Hart & Ziel.

Tijdens mijn stageperiodes in ziekenhuizen kwam ik in contact met verschillende mensen met elk hun eigen verhaal. Iets wat alle afdelingen gemeenschappelijk hadden was de vraag 'Hoe ga ik nu verder na een diagnose?, Hoe ga ik om met veranderingen, met verlies?'. Met een klimaat van warme zorg als voedingsbodem ging ik graag, samen met patiënten, op zoek naar individuele noden en werkte ik actief mee aan het realiseren van vooropgestelde doelstellingen. 


In mijn huidige functie als hulpverlener in het CAW sta ik in voor opgelegde hulpverlening dewelke wordt aangeboden aan meerderjarigen die een misdrijf hebben gepleegd. De begeleiding streeft ernaar inzicht te geven in zichzelf, de feiten en andere betrokkenen. Het nodigt mensen uit om de situatie en de gevolgen vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Samen wordt onderzocht waar eigen verantwoordelijkheden liggen, wat voor die persoon belangrijk is in het leven en hoe iemand daarnaar kan handelen.


Mijn werk hier in Hart & Ziel zie ik als een mooie balans.  

Wat voor therapeute ben ik? (mijn stijl)

Starten met psychotherapie is niet altijd eenvoudig. Graag sta ik in voor een warm onthaal en neem ik je verhaal van harte.

Het is mijn wens om mensen die worstelen met gevoelens van onmacht te ondersteunen via inzicht, acceptatie en het doorbreken van belemmerende (gedrags)patronen.  

Door middel van oefeningen en technieken kunnen klachten verdwijnen of beter hanteerbaar worden.

Psychologische begeleiding zie ik als een samenwerking, aangepast aan jouw noden, wensen en vragen.

Ik bied een veilige plek waar je tot rust kan komen en we stilstaan bij jouw waarden. Eveneens zullen vooruit kijken en dus actie nemen een plaats krijgen binnen het traject. 

In de begeleiding gaan we samen en op jouw tempo op zoek naar concrete handvaten waardoor positieve verandering in gedachten en gedrag mogelijk wordt.

Uiteindelijk ga jij weer genieten van jouw betekenisvol leven.

Weet je graag meer over het verloop van een eerste sessie, neem gerust contact met me op. "