Over Annelies

Consultatie op volgende uren:

    Woensdag 10u - 20u


0473/23.55.91

anneliesvanlaeken@outlook.com

 
 


Met wat kan je bij mij terecht?

Als volwassene (vanaf 16j) kan je bij mij terecht als je je neerslachtig voelt, stress ervaart, overspannen bent, angstig bent of worstelt met perfectionisme. Ook zelfvertrouwen, assertiviteit, grenzen stellen en levensvragen zijn thema’s die je bij mij kan bespreken.


Mijn Hoofd Opleidingen:    

Ik studeerde Toegepaste Psychologie aan Thomas More Hogeschool. Hier kreeg ik een goedgevulde rugzak mee met theorie en wetenschappelijke achtergrond. Daarnaast staat deze opleiding ook bekend om zijn praktijkvakken waar we leerden de theorie te gebruiken om mensen te begeleiden in hun leven, gedragsveranderingen in gang te zetten en mensen te gidsen door fijn en minder fijne periodes in hun leven.

Als psychologisch consulent mag ik mensen therapeutisch begeleiden, maar op dit moment wordt dit nog niet terugbetaald door de mutualiteiten. (Klinisch Psychologen worden op dit moment 10 euro per sessie terugbetaald).


Mijn Ervaring:

Na mijn studies startte ik als coördinator in een kinderopvang waar ik coachinggesprekken deed met de kinderbegeleidsters. Thema’s als stress op het werk, burn-out, pesten en werkdruk kwamen hier regelmatig aan bod.


Daarnaast werkte ik ook in het buitengewoon onderwijs met kinderen met  autismespectrumstoornissen (ASS). Hierbij begeleide ik zowel de kinderen als hun ouders en hielp hen omgaan met ASS. 

Wat voor therapeute ben ik? (mijn stijl)

Ik ben Annelies, psychologisch consulent. Ik begeleid mensen die moeilijkheden ervaren in hun leven, gezin of werk. Je komt bij mij terecht in een warme en veilige omgeving waar je in alle rust je verhaal kan vertellen. We zoeken samen naar oplossingen om je weer beter in je vel te voelen en je leven in eigen handen te nemen.


Ik hecht veel belang aan waarderend begeleiden waarbij de focus op krachten, mogelijkheden en talenten ligt. Deze vormen de basis voor oplossingen en geven je energie om stappen te zetten richting je doelen. Na elke sessie ga je naar huis met handvaten, inzichten en opdrachten waarmee je aan de slag kan. Zo zal je positieve veranderingen zien in je dagelijks leven.


De eerste stap zetten naar therapie kan eng zijn. Neem gerust contact met me op als je meer wil weten over het verloop van de eerste sessie.